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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  02/01/2013
Data da última atualização:  23/02/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SARTARELLI, N. C.; MACEDO, A. N. de; SOUSA, J. P. de; NOGUEIRA, A. R. de A.; BRONDI, S. H. G.
Afiliação:  NATALIA CECILIA SARTARELLI, USP/SÃO CARLOS, SP; ADRIANA NORI DE MACEDO, USP/SÃO CARLOS, SP; JULIANA PANE DE SOUSA, USP/SÃO CARLOS, SP; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE; SILVIA H. G. BRONDI.
Título:  Determination of chlorfenvinphos, fipronil, and cypermethrin residues in meat and bovine fat using Quechers methods and gas chromatography-mass spectromety.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Journal of Liquid Chromatography & Related Tecnologuies, v. 35, p. 1895-1908, 2012.
DOI:  10.1080/10826076.2011.627609
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  nalytic methods were applied and validated to measure residues of chlorfenvinphos, fipronil, and cypermethrin in meat and bovine fat, using the QuEChERS method and gas chromatography-mass spectrometry. For the meat, 2 g of sample, 4 mL of acetonitrile, 1.6 g of MgSO 4 , and 0.4 g of NaCl were used in the liquid-liquid partition, while 80 mg of C18, 80 mg of primary and secondary amine and 150 mg of MgSO 4 were employed in the dispersive solid-phase extraction. For the fat, 1 g of sample, 5 mL of hexane, 10 mL of water, 10 mL of acetonitrile, 4 g of MgSO 4 , and 0.5 g of NaCl were used in the liquid-liquid partition and 50 mg of primary and secondary amine and 150 mg of MgSO 4 were used in the dispersive solid-phase extraction. The recovery percentages obtained for the pesticides in meat at different concentrations ranged from 81 to 129% with relative standard deviation below 27%. The corresponding results from the fat ranged from 70 to 123% with relative standard deviation below 25%. The methods showed sensitivity, precision, and accuracy according to EPA standards and quantification limits below the maximum residue limit established by European Union, except for chlorfenvinphos in the fat.
Palavras-Chave:  Fat; QuECHERS.
Thesaurus Nal:  chemistry; gas chromatography; mass spectrometry; meat; pesticides.
Categoria do assunto:  W Química e Física
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE21494 - 1UPCAP - DDPROCI-2012.00236SAR2012.00236
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Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  27/03/2017
Data da última atualização:  15/01/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  POSSA, G. C; SANTANA, H.; BRASIL, B. dos S. A. F.; RONCARATTI, L. F.
Afiliação:  GABRIELA C. POSSA; HUGO SANTANA; BRUNO DOS SANTOS ALVES FIGUEIREDO B, CNPAE; LUIZ F. RONCARATTI.
Título:  Diel oscillation in the optical activity of carotenoids in the absorption spectrum of Nannochloropsis.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Journal of Molecular Modeling, v. 23, n. 3, p. 95, 2017.
DOI:  10.1007/s00894-017-3268-1
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Absorption spectrum; Diel oscillations.
Thesaurus NAL:  carotenoids; Nannochloropsis.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAE3120 - 1UPCAP - DD
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